Top
Menu Luk

Foreslog mange uddannelser


Karinas søn Axel var gået ud af gymnasiet næsten et år tidligere, men siden han fik studenterhuen på, havde han ligget på sofaen og spillet Playstation og været på sociale medier dagen lang. Han gad ikke lave noget som helst, og lige meget hvad, Karina foreslog, sagde han nej. Han ville ikke med ud at spise, han ville ikke med på ferie, og faldt talen på arbejde eller uddannelse, var der helt lukket ned for dialog. Karina foreslog den ene uddannelse efter den anden: Hun tænkte, at han kunne blive revisor som deres ven Kim Hersland, pædagog som Karina selv, buschauffør, ingeniør eller måske tage til de varme lande og blive dykkerinstruktør. Men Axel sagde nej til det hele.

Adskillige muligheder blev afprøvet

Karina blev mere og mere bekymret for sin søn, og da hun var træt af at ligge søvnløs hver nat og spekulere over, hvordan hun skulle få sin teenagesøn væk fra sofaen, besluttede hun en ny strategi. Hver dag prøvede hun at påvirke ham indirekte ved bl.a. at invitere en ingeniørven på frokost, så han kunne fortælle om livet som ingeniør og på den måde forsøge at lokke sønnen. Hun havde også Axel med i biografen og se en film om at dykke, med på biblioteket og låne bøger om karrieremuligheder, med til jobmesse og endda med på sit eget arbejde for at passe børn. Men intet hjalp. Axel var stadig ikke til at drive væk fra sofaen, og Karina blev efterhånden bange for, om sønnen havde en depression.

Endelig kom der skub i tingene

Det var først, da Karinas gamle ven Kim Hersland kom på banen, at der kom skub i tingene. Han kom til kaffe og kage en søndag eftermiddag, og dét fik Axel op af sofaen. Ikke på grund af besøget, men på grund af kagen. Da de imidlertid sad og spiste, gik Kim Hersland i gang med at fortælle om sit liv som revisor. Han fortalte om sin sjove studietid på CBS, om de mange forskellige kunder og opgaver, han har haft som revisor og økonomisk vejleder og ikke mindst om sin gode indtægt. Og et eller andet i den fortælling fik Axels interesse. Dagen efter stod teenageren ud af sofaen og tog toget til København for at besøge CBS og tale med en studievejleder, og inden længe havde han fået lovning på en studieplads efter sommerferien. Karina er i dag utrolig taknemmelig overfor Kim Hersland, og Axel er godt i gang med studiet. Han skal nok blive en glimrende revisor.